Everest SG-V300 Modem Kurulumu (Resimli)
Everest SG-V300 Modem kurulumu nasıl yapılır? Everest SG-V300 Modem şifresi nedir? Everest SG-V300 Modem kablosuz ayarları nasıl yapılır? Everest SG-V300 Modem internet ayarları nasıl yapılır? Everest SG-V300 Modem kopma sorunu nasıl giderilir? Everest SG-V300 Modem kurulumu yapılırken nelere dikkat edilmelidir?
Everest SG-V300 Modem kurulum işleminin gerçekleştirilebilmesi için öncelikle servis sağlayıcınızdan (ttnet, vodafone, superonline v.b.) adsl kullanıcı adı şifre bilgisini almanız gerekiyor. Kullanıcı bilgilerini biliyorsanız eğer modemin kablo bağlantıları takılı ise, aynı zamanda modem üzerinde bulunan adsl veya dsl ışığı sabit olarak yanıyor ise modem kurulumuna başlayabilirsiniz. Öncelikle modeme kablolu veya kablosuz olarak bağlı olan bir cihaz üzerinden boş bir internet sayfası açarak yukarıdaki adres satırına 192.168.1.1 yazıp Enter tuşuna basarak sayfaya giriş yapıyoruz.
Açılan sayfada modem arayüzü kullanıcı adı şifre ekranı gelecektir. Buradaki bilgiler adsl kullanıcı bilgileri ile karıştırılmamalıdır. Bu sayfada Kullanıcı adı yazan bölüme admin Şifre bölümüne ise admin yazarak hemen altında bulunan Giriş Yap butonuna tıklayıp sayfaya giriş yapıyoruz. (Not: Kullanıcı adı şifre hatalı uyarısı alıyorsanız eğer modemin hemen arkasında yer alan reset çukuruna bir iğne veya kürdan yardımıyla 5-10 sn basılı tutarak modeme reset attıktan sonra aynı bilgilerle giriş yapabilirsiniz.)
Modem arayüzü kullanıcı bilgilerini yazarak sayfaya giriş yaptıktan sonra açılan bölümde Daha fazla ayar için aygıta giriş yapın Kullanıcı Arayüzü ibaresine tıklayarak modem internet ayarlarını yapılandıracağımız sayfaya giriş yapıyoruz.
Kullanıcı arayüzü yazısına tıkladıktan sonra karşınıza Everest SG-V300 modem kurulum sayfası açılacaktır. Sayfada bulunan modem resminde ağ durumunuzu kontrol ederek, kuruluma başlayabilmeniz için modem resminin hemen altında yer alan Link Türü bölümünde hattınızın durumuna göre ADSL veya VDSL seçeneklerini belirleyip devam ediyoruz. Bu makalemizde genellikle ADSL link türü kullanıldığı için ADSL üzerinden devam ediyoruz.
Link türünü belirledikten sonra hemen altında yer alan Bağlantı Türü bölümünde PPPoE seçeneğini işaretleyerek, hemen altındaki Kullanıcı adı, Şifre bölümüne servis sağlayıcınızdan almış olduğunuz bilgileri giriş yapmanız gerekmektedir. Kullanıcı Adı bölümüne servis sağlayıcınızdan (ttnet, vodafone, superonline v.b.) size verilmiş olan adsl kullanıcı adınızı uzantısıyla (örn: @ttnet) beraber yazarak, hemen bulunan Şifre bölümüne ise yine servis sağlayıcınızın size vermiş olduğu şifreyi büyük küçük harf uyumuna uyarak yazdıktan sonra modem internet ayarlarını tamamlayabilirsiniz. Kablosuz ayarları yapılandırabilmeniz için..
Kablosuz ayarları yapılandırabilmeniz için sayfanın altında doğru indiğinizde Kablosuz Kurulum ekranı açılacaktır. Burada Kablosuz SSID bölümüne Türkçe karakter bulundurmadan, boşluk bırakmadan bir kablosuz ağ adı belirleyerek, hemen altında yer alan Kablosuz Anahtarı bölümüne yine aynı şekilde Türkçe karakter bulundurmadan, boşluk bırakmadan, en az 8 karakter harf ve rakam olacak şekilde bir şifre belirleyip sayfanın hemen altında bulunan Tamam butonuna basarak ayarları kaydediyoruz.
Gerekli tüm alanları yukarıdaki resimlerde belirtildiği gibi yapılandırdıktan sonra modeme kablolu veya kablosuz bir şekilde bağlantı kurarak internete giriş yapabilirsiniz.
Kurulum adımlarını doğru bir şekilde yaptığınız takdirde internete giriş yapamıyorsanız, internet hizmetini almış olduğunuz servis sağlayıcınız ile irtibat kurmanız gerekebilir.